Smartgraft is een nieuw hoogwaardig botsubstituut met hoge porositeit en uitstekende regeneratieve eigenschappen

smartgraft

Highlights

 • Smartgraft bevat bot van porcine materiaal dat humaan bot zeer dicht benadert, mede dankzij de de hoge porositeit en grote poriën.
 • We verwachten dat dit materiaal uiteindelijk bovine botsubstituten zal vervangen, omdat porcine materiaal bij een significant lagere temperatuur (500-600 °C) gezuiverd wordt, waardoor het veel beter zijn natuurlijke structuur, gelijk aan humaan bot, behoudt.
 • Klinisch bewezen:
  • De hoge porositeit en grote poriën verbeteren de vascularisatie, botingroei en osseo-integratie van het botsubstituut na een operatie.
  • Uitstekende celadhesie: het ruwe oppervlak vergemakkelijkt de aanhechting van nieuwe cellen.
  • De macroporiën van Smartgraft variëren van 0,1 mm tot 1,0 mm.
  • Natief poreus carbonaatapatiet bezit de natuurlijke poriënstructuur voor celgeleiding.
 • Eenvoudig om mee te werken.
  Smartgraft
  Smartgraft
  smartgraft

  Waarom wordt Smartgraft aanbevolen?

  Wij blijven zoeken naar innovatieve, klinisch bewezen, hoogwaardige en betaalbare producten voor dentale chirurgie, daarom hebben we Smartgraft na een zorgvuldige voorstudie aan ons assortiment toegevoegd.

  Als tandartsen, parodontologen en implantologen zijn we gewend te werken met bovine botsubstituten. Maar met de komst van hoogwaardig porcine materiaal zien we een belangrijk keerpunt. De regeneratieve eigenschappen zijn superieur ten opzichte van bovine materiaal, vanwege de sterke gelijkenis met humaan bot, waardoor er ook een veel betere en snellere omzetting naar lichaamseigen botweefsel plaatsvindt.

  humaan
  IR Spectra voor humaan & porcine bot

  De anorganische botminerale matrix heeft namelijk de juiste structurele balans in poriegrootte. Bovine materialen hebben minder lege ruimte en als gevolg een hogere dichtheid. Anders gezegd: in Smartgraft heeft dankzij haar porositeit meer ruimte voor de groei van nieuw bot. Dit versnelt aantoonbaar de osseoconductie in vergelijking met bovine materialen. Daarnaast vindt het zuiveringsproces van Smartgraft plaats op een veel lagere temperatuur (500-600 °C), waardoor carbonaatapatiet intact blijft. Hiervan is aangetoond dat het de botvormende activiteiten van osteogene cellen verhoogt en de bioresorptie van bottransplantaten door osteoclasten verbetert. En volledige lijst van alle wetenschappelijke bronnen vindt u op deze pagina.

  smartgraft

  Scenario’s waarvoor smartgraft geschikt is

  • Verticale en horizontale alveolaire botopbouwen.
  • Opvullen van defecten: wortelresectie, apicoectomie, cystectomie en parodontale infrabony defecten.
  • Laterale en orthograde sinusbodemelevaties.

  Nu te bestellen in onze webshop

  smartgraft
  gratis uitproberen

  Gratis uitproberen

  gratis retourneren

  Gratis retourneren

  gratis verzending vanaf

  Gratis verzending v/a € 200

  volgende dag levering

  Volgende dag levering

  Shopping cart
  There are no products in the cart!
  Continue shopping
  0