De anti-bacteriële afsluiting van het schroefkanaal

 

SilverPlug

SilverPlug® is het eerste medisch product, dat speciaal ontworpen en goedgekeurd is, om een schroefkanaal op te vullen en de implantaat holte duurzaam te desinfecteren. SilverPlug® is een op zilver gebaseerd polymeer dat zilver zeoliet bevat met een hoog antibacterieel effect. SilverPlug® verminderd aanzienlijk het percentage anaerobe bacteriën die bekend staan als de meest pathogene bacteriën bij peri-implantaire weefsels. 

Het is bewezen dat iedere type implantaat connectie een vorm van lekkage kent. De vermindering van de bacteriële load beschermt de omringende zachte weefsels tegen ontsteking.

  • Stevig en adapteert makkelijk
  • De SilverPlug laat geen chemicaliën los
  • Makkelijk te plaatsen en te verwijderen in en uit het schroefkanaal

Hoe werkt Zilver Zeoliet

Zilver is een veelgebruikt antiseptisch middel dat gebruikt wordt in medische gels om de hoeveelheid microbiologische besmetting te verminderen en bij het genezen van wondinfecties (Wilkinson et al. 2011).

Onderzoek

Een recent preliminair onderzoek meldde het mogelijke effect van een zilverhoudende gom (SilverPlug®). Namelijk het verminderen van de totale aanwezige bacteriën en het aanzienlijk verminderen van het percentage anaerobe bacteriën in het schroefkanaal (Rasperini et al. 2012).

Werking van SilverPlug

Na het plaatsen van het kroon en/of brugwerk op de implantaten, blijft het schroefkanaal vaak ongevuld of juist opgevuld met verschillende type niet gecertificeerde materialen (bijv. watjes, gutta percha, teflon of wax).

Deze technieken zorgen voor een niet antibacteriële afsluiting. Resulterend in een bacteriële groei, en een vieze geur in de inwendige delen van de implantaten. (Rimondini et al. 2001, Park et al. 2012) (Gross et al. 1999, Al-Omari et al. 2010).

Quirynen en Van Steenberghe (1993) hebben de aanwezigheid waargenomen van een aanzienlijke hoeveelheid micro-organismen in het apicale deel van de abutment schroef en beweerden  dat de microbiële lekkage bij de abutment fixture interface als meest waarschijnlijke oorzaak van een bacteriële besmetting.

In een latere studie Quirynen et al.(1994) is het bestaan van bacteriële lekkage rondom de componenten van het Brånemark implantaat systeem bewezen. De lekkage was aanwezig bij de A-I interface en door het schroefkanaal van het abutment. Hermannet et al. (2001) en Broggini et al.(2003) suggereerden dat bacteriële lekkage ter hoogte van het alveolaire bot een van de belangrijkste oorzaken was van chronische inflammatie en marginale botresorptie rondom tweedelige implantaten.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0