Hoe betere botregeneratie ontstaat met cross-linked hyaluronzuur

Recente wetenschappelijke resultaten tonen aan dat botregeneratie significant verbetert wanneer xenograft (zoals Smartgraft) wordt gecombineerd met cross-linked hyaluronzuur (zoals Hydadent BG). In dit bericht leggen we uit hoe en hebben we een introductieaanbieding ter kennismaking.

Highlights

 • xHyA = cross-linked hyaluronzuur. Het is speciaal ontworpen voor toepassing in dentale chirurgie en wordt gebruikt bij soft tissue recession surgery, guided tissue regeneration (GTR) en guided bone regeneration (GBR).
 • Cross-linking is essentieel als u optimale botregeneratie wilt. Native hyaluronzuur (Hya) werkt klinisch bewezen goed met soft tissue, maar heeft geen/beperkt effect op botregeneratie. Daar is cross-linked hyaluronzuur (xHya) voor ontworpen. Inmiddels hebben veel klinische studies de aantoonbare werking hiervan aangetoond en daarom hebben wij bij Implanetic na een zorgvuldig selectieproces ervoor gekozen om het product Hydadent BG in ons portfolio op te nemen.

Hoe werkt xHyA?

 • Hyaluronzuur, als een van de belangrijkste componenten van de extracellulaire matrix, is van nature aanwezig in het menselijk lichaam. Studies hebben aangetoond dat de langdurige aanwezigheid van xHyA tijdens het genezingsproces, genezing bevordert door regeneratie in plaats van herstel.
 • Naast het versnellen van de genezing van soft tissue en bot, beschermen de bacteriostatische eigenschappen van xHyA ook de wond.
 • xHya blijft aanwezig in de verschillende fasen van het genezingsproces vanwege het langzame afbraakpatroon (enkele weken).
 • Bovendien helpt het de chirurgische parodontale behandeling na het aanbrengen op het worteloppervlak en zacht weefsel. Dit leidt tot snellere wondsluiting, substantiële pocketverkleining en verbeterde hechting.


Klinisch bewezen voordelen:

 • Betere voorspelbaarheid vd uitkomst – xHyA stabiliseert bloedstolsel en trekt groeifactoren aan om de vorming van soft tissue en bot te ondersteunen en te versnellen.
 • Snellere weefselgenezing – xHyA ondersteunt angiogenese en weefselvorming over een langere periode. Het blijft aanwezig in de verschillende fasen van het genezingsproces vanwege zijn langzame afbraakpatroon (enkele weken).
 • Lagere kans op infectie en betere patiëntervaring – het hoge molecuulgewicht van xHyA vermindert zwelling en ongemak tijdens het genezingsproces.
 • Betere esthetiek – ondersteund littekenloze wondgenezing.

Eenvoudig om mee te werken:

 • Werkwijze: breng direct op de operatieplaats aan (in aanwezigheid van bloed), niet uitspoelen. xHyA kan worden gecombineerd met Smartgraft om de “sticky bone” in 3 minuten voor te bereiden.

We hebben een introductie aanbieding: 5 + 1 gratis. Koop 5 x Smartgraft (1cc) en u ontvangt van ons 1x Hyadent BG gratis

1. Trekt bloed aan.

2. Stabiliseert coagulum en ondersteunt weefselregeneratie

3. Bacteriostatisch effect biedt bescherming

4. Groeifactoren aangetrokken door hyaluronzuur

5. Coördineert ontstekingen en versnelt angiogenese

Hoe werkt cross-linked hyaluronzuur?

Enkele klinische studies uitgelicht:

Betere volumestabiliteit

Kauffmann et al. deden een klinische studie naar laterale augmentatie met alleen DBBM en DBBM gemengd met Hyadent BG. Met Hyadent BG bereikten ze een superieure volumestabiliteit. Bekijk hier hun resultaten.

Snellere botvorming

Humane histologieën 2 maanden na ridge preservation waarbij xenograft gemengd is met Hyadent BG, vertonen meer vorming van nieuw bot en minder resterend transplantaatmateriaal dan alleen DBBM (split-mouth casus).

EMD vs Hydadent BG

Studie van prof. A. Pilloni waarin het gebruik van EMD wordt vergeleken met Hyadent BG.

Betere botkwaliteit

Prof. A. Friedmann toont in deze humane histologie 7 maanden na sinuslift met Smartgraft en Hyadent BG de uitstekende botkwaliteit en aanhoudende botremodellering rond resterende Smartgraft en Hyadent BG.

Alle wetenschappelijke artikelen

Download hier een overzicht met al het wetenschappelijke bewijs van de werking van hyaluronzuur bij dentale regeneratie.

Download de Hyadent BG brochure

Download hier de product brochure van de fabrikant.

Hoe u “sticky bone” maakt in 3 minuten

Een how-to-video waarin stapsgewijs uitgelegd wordt hoe u in 3 minuten stabiele en makkelijk te gebruiken “sticky bone” maakt met xHyA-gel + Smartgraft.


Introductie aanbieding om Hyadent BG uit te proberen:

5 + 1 gratis

Koop 5 x Smartgraft (1cc) en u ontvangt van ons 1x Hydadent BG gratis.

gratis uitproberen

Gratis uitproberen

gratis retourneren

Gratis retourneren

gratis verzending vanaf

Gratis verzending v/a € 200

volgende dag levering

Volgende dag levering

Meer casuïstiek & webinars

Hoe betere botregeneratie ontstaat met cross-linked hyaluronzuur
smartgraft
Smartgraft is een nieuw hoogwaardig botsubstituut met hoge porositeit en uitstekende regeneratieve eigenschappen
Scientific and clinical insights in treating recessions & infrabony defects using Hyaluronic Acid
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0